Uskotko tähän väitteeseen? Silmänliikkeet ja EEG-vasteet väitteiden lukemisen aikana.

2.00 h
Publicum, kellarikerros. Tutkija hakee sinut Publicumin aulasta, portaiden alapuolelta, Uskalla ajatella / Dare to think - senäkirjoituksen läheltä.
Tässä tutkimuksessa selvitetään, miten lukijan suhtautuminen erilaisiin väitteisiin heijastuu silmänliikkeisiin ja aivosähkökäyrävasteisiin lukemisen aikana. Kokeessa luetaan lyhyitä väitteitä ja osallistujan tehtävänä on arvioida numeronäppäimillä, onko väite entuudestaan tuttu ja kuinka samaa mieltä väitteen kanssa on. Vastaukset ovat anonyymejä, eikä niitä pystytä yhdistämään yksittäiseen koehenkilöön. Lukemisen aikana mitataan silmänliikkeitä ja EEG:tä. Koehenkilöillä on halutessaan mahdollisuus nähdä tallenne silmänliikkeistään kokeen jälkeen.

Tutkimukseen osallistumisesta saat 1 kpl 20 euron arvoisen SuperLahjakortin (tai vastaavan), jota voi hyödyntää lukuisiin eri liikkeisiin, verkkokauppoihin ja palveluihin. Huomaathan, että Lahjakortti on veronalaista tuloa (verokorttia ei tarvitse ottaa mukaan). Vaihtoehtoisesti voit saada 2 tuntia psykologian perusopintoihin kuuluvaa koehenkilövelvollisuutta.

Voit osallistua, jos:
- näkösi on normaali tai laseilla korjattuna normaali
- äidinkielesi tai kotikielesi on suomi
- sinulla ei ole diagnosoitua lukihäiriötä

Huom! EEG-mittauksissa laitetaan päähän pieni määrä vesiliukoista geeliä, joka parantaa EEG-myssyn toimivuutta. Sinun on mahdollista käyttää hiusten pesemiseen laboratorion suihkutiloja kokeen jälkeen. Voit myös peseytyä kotonasi. Laboratoriotiloistamme löytyy shampoota, pyyhe ja hiustenkuivaaja, mutta halutessasi voit tuoda omat peseytymisvälineesi. Huomaathan, että puhdistautumiseen kuluva aika on sisällytetty yllä mainittuun tutkimusaikaan. Älä laita muotovaahtoa, tms. hiuksiisi ennen koetta, sillä EEG-mittaus ei silloin onnistu. Tutkimuksen toteutuksessa on huomioitu ajankohtaiset koronaturvallisuusohjeistukset ja hygienianormit. Mikäli joudut perumaan varaamasi ajan, ilmoita siitä mahdollisimman pian Seppo Vainiolle: sepvai@utu.fi .
16 tuntia ennen kokeen alkua