Moraalisen päätöksenteon arviointia elokuvan katsomisen aikana

3.00 h
PET-keskus, U-sairaala, TYKS
Tämä tutkimus on osa laajempaa moraalisen päätöksenteon aivomekanismien tutkimusta. Kokeeseen haetaan tällä erää vain miespuolisia koehenkilöitä.

Tutkimuksessa sinulle näytetään Aku Louhimiehen Käsky-elokuva lyhyissä pätkissä. Tehtävänäsi on arvioida elokuvan tapahtumien herättämiä tunteita ja tapahtumien moraalisia ominaisuuksia, minkä lisäksi tutkimukseen kuuluu kyselyn täyttäminen. Tässä tutkimuksessa ei kuvanneta aivoja, vaan tuloksia hyödynnetään myöhemmässä vaiheessa aivokuvien analysoinnissa.

Elokuva kertoo Suomen sisällissodan loppuvaiheisiin ajoittuvan ja Varsinais-Suomeen sijoittuvan rakkaustarinan ja kolmiodraaman. Elokuva sisältää myös alastomuutta ja väkivaltaa. Elokuvan ikärajaksi on asetettu 16 vuotta.

Osallistuminen tutkimukseen korvaa kolme tuntia psykologian perusopintoihin liittyviä koehenkilösuorituksia. Mikäli et tarvitse koehenkilövelvollisuutta, saat palkkioksi kaksi FinnKinon elokuvalippua.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tutkimukseen, mutta varattavissa olevat ajat eivät sovi kalenteriisi, tai tahdot kysyä tutkimuksesta muuten, voit olla yhteydessä tutkimusavustajaan sähköpostitse (satujo@utu.fi). Tutkimuksen toteutuksessa on huomioitu ajankohtaiset koronaturvallisuusohjeistukset.

Tutkimukseen osallistumisen vaatimuksena on, ettei osallistuja ole nähnyt elokuvaa aiemmin.

Ajanvarauksen jälkeen saat tutkijalta sähköpostitse tutkimuksen tiedotteen, suostumuslomakkeen sekä saapumisohjeet noin kaksi päivää ennen koeaikaa.

Vastaava tutkija: Lauri Nummenmaa (latanu@utu.fi).
18 tuntia ennen kokeen alkua